Един ден с Цвети от Pure Te Art – пространство за съорганизиране на събития, креативност и щипка любов
март 18, 2019
Здравей, Юли….
юли 1, 2019
parallax background

Едно различно събитие с Румяна Михайлова – за семейството и мястото ни в него

written  By Pure Te Art

 

             

               Ние от „Пюр Те Арт” се стремим да съсредоточаваме усилията си в качествени и характерни проекти. А тези партньорства, които сме  осъществили и са се превърнали в успешни и устойчиви, продължаваме да надграждаме. Точно като такова можем да определим и нашето с  Румяна Михайлова – сертифициран  ментор по Хюман Дизай. Днес ще ви запознаем със следващо събитие от тази нова материя с необятен хоризонт от познания. Събитието ще протече в два модула, първият лекционен, а вторият с практична насоченост към участниците. Ще бъде ориентирано към семейството и онези невидими енергийни нишки, показващи колко взаимно свързани сме.

 „Пента – Дизайна на семейството” –  звучи малко абстрактно, малко модерно!?

А всъщност, семейството като форма на организиране присъства в човешката история от незапомнени времена. Раждаме се в семейство, създаваме свое, преминаваме от едно към друго. Основният мотив за живот в семейство е стремежът за заедност, щастие и пълноценност, продължаването на рода и самият живот. Детството ни е изпълнено с много безгрижие и радост..или не, но и с много въпросителни пред израстващата личност. На свой ред, когато се озовем в общ дом с нашите спътници и на бял свят се появят децата, част или всичко в нас се променя. Подтикнати от любов и още нещо, с престижния обществен статус „семеен“, ние се озоваваме на територия, на която нямаме контрол, и където често се загубваме като индивиди. Въпреки старанията да следваме моделът на щастието, семейният ни път е белязан от драми и конфликти, от борби и несполуки.

Photo by Rustic Vegan on Unsplash

Какво става всъщност, защо стигнахме дотам и кой носи вината за това? Нали се обичахме?!? В какво се превърнахме? Умът ни тревожно търси отговорите…  И си мислим, че всичко което се случва и всичко което правим, е израз само на нашата личност и подход. Обаче се оказва, че сме част от един по-голям „организъм” и това разбираме в моментите, когато искаме да направим нещо, а не можем, сякаш не ни достига…или пък не спираме да следваме заучен модел, въпреки желанието за промяна.

И тук идва тази нова експериментална наука Системата за дизайн на човека(Хюман Дизайн), която донесе изумително познание за устройството на човека и живота. Като инструмент за лична трансформация, Хюман Дизайн дава възможност на всеки да разкрие и заживее своята уникалност. Тази удивителна наука ни дава шанса и да разберем как е устроено самото съществувание на нашата планета. Дава ни познанието как живота на човека е организиран чрез групови  форми. Основата на тази енергийна структура е семейството и тя действа като един вихър, който невидимо ни ”управлява” и има могъща сила, наречена Пента.

 Тази интригуваща и нова материя ще бъде представена от Румяна Михайлова.

Сега ще ви запознаем с Руми, както обичаме да се обръщаме към нея. Тя е една изключително ерудирана Дама, с присъщ интелект и класа. А когато застане пред аудиторията и заговори, с медния си глас и професионализъм, е трудно да отместиш поглед и внимание, нещо в което вие сами ще се уверите.

 

На въпроса „Как избра Хюман Дизайн, като твое професионално поле за развитие”, тя отговори: „Със сърцето си!”

Знам, че звучи като клише, но моят Вътрешен авторитет е сърдечният център. Това знание беше несравнимо с всичко, което познавах досега – толкова дълбоко и необятно, същевременно насочено към всеки човек. Именно Хюман Дизайн практически донесе промяната в живота ми. Това ме накара да разбера, че тази система работи по един удивителен начин, който аз лично изпитах. Тя може да работи по същия начин за всеки, стига да е готов и достатъчно смел да отвори тази врата на пътуването към себе си.

Семейството е една деликатна тема! Какво породи желанието ти да се устремиш в тази материя и „смелостта” да я предадеш на околните?

Моята лична история в рожденното ми семейство, която и досега никак не е лека.  И дълбокото чувство на облекчение и опрощение, които дойдоха със знанието защо се случва всичко това.  Самата аз създадох свое семейство с раждането на дъщеря ми преди няколко години.Започнах да живея в нова енергийна динамика и само яснотата за дизайна на семейството ми прави за мен, и за нас, нещата възможни и балансирани. Известно време се съпротивлявах вътрешно да работя в тази област на ХД, не бях сигурна, че хората са отворени и готови за такъв тип информация. В крайна сметка, надделя онзи мой стремеж да помагам и повлиявам за благополучието и материалната посока на хората със знанието, което нося. Надделя и повика от самите хора, затова реших да инвестирам и да премина професионалното обучение за Дизайн на семейна Пента към Международното училище по ХД, а в момента се сертифицирам за семеен коуч при най-добрия семеен практик Лейла Суан-Хърбърт.

Кaкво те окрилява в работата? Сигурно е безкрайно вдъхновяващо да виждаш положителни промени в живота на хората?

Когато човек заживее автентичността си, когато се качи на своята траектория, получава цялата енергия, заряд и вътрешен подтик, които са нужни. Да виждам как въздействам по моя бърз и ефективен начин, за да променям животи, е наслада за сърцето ми. Преди го правех, за да постигам бизнес целите на компаниите, за които работех. И никога не изпитах тоя трепет, който изпитвам сега – да виждам удовлетворението от живота, постигнатите успехи и вдъхновението на онези, за които просто съм отворила вратата. А те са свършили невероятна работа със знанието за себе си. Вярата ми в хората, любовта към хората, уважението към силата им, които така ми липсваха, в живота ми преди да срещна ХД.

И малко за Руми Михайлова – Жената, Майката, отвъд анализите и графиките..?

Ние, Его Манифесторите, имаме особено чувство за хумор, и малко черновато.Често казвах за себе си, че съм alien с объркано командировъчно за Земята. Аз съм един чудак, идеалист, не пасвам на нормалните стандарти. Трудно е да се сближиш с мен мигновено, но знам едно – имам голямо сърце, в което има много топлота и състрадателност. Най-дълбокия ми мотив е да има Рай на земята, да има светлина. Тъмното много ме плашеше, борех се да го изкореня на всяка цена. Сега го приемам и му помагам да се прегърне. Дъщеря ми и Хюман Дизайн най-много ми помогнаха за това, омекотиха ме.

…и една твоя мечта!? Би ли споделила с Нас?

О, моята мечта е знанието да работи за децата – за настоящите и бъдещи деца, които са с различни гени и така различно устроени, в сравнение с нас. Мечтата ми е чрез Хюман дизайн да създадем среда и модел на отглеждане, възпитание и обучение, които да отговарят на техните нужди и уникалност. Имам ясен план как може да стане това, само ми трябва енергия и подкрепа за реализацията. От няколко години имам идея да създам Общност на сертифицираните професионалисти в БГ, която да подкрепя, поддържа и следи за спазването на научния стандарт в Системата за дизайн на човека. За първи път огласявам тази идея, надявам се колегите да  ме подкрепят. Вижте само колко хора правят анализи и семинари за Хюман Дизайн, а наистина серитифицираните анализатори се броим буквално на пръстите на ръцете. Истинността на знанието за мен е от съществено значение и много бих искала да въздействам в тази посока.

 

Автор: Цветелина ТерзийскаСвържете се с нас