Едно различно събитие с Румяна Михайлова – за семейството и мястото ни в него
май 16, 2019
parallax background

Един ден с Цвети от Pure Te Art – пространство за съорганизиране на събития, креативност и щипка любов

 

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Андриана Илиева

Източник: Лицата на града

Ежедневието на почти всеки човек е изключително забързано. Често не ни остава лично време, камо ли пък вpeме сами да огранизираме честването на някой важен за нас празник. Ето защо ние от „Лицата на града“ решихме, че ще е полезно да Ви запознаем с нашата приятелка Цвети Терзийска от “Pure Te Art”. Тя е ивент мениджър и създател на красиви пространства за хора с въображение и вкус. Ако мечтаеш да имаш приказна сватба, да направиш незабравим празника на свето дете или просто ти се иска някой да те съпътства в подготвянето на поредното корпоративно събитие, можеш да разчиташ на истинска креативност, професионализъм и пиетет към детайла. Благодарение на есетическия си усет, комбинативност и художествен талант, Цвети ще те накара да се почувстваш най-специалният човек на Земята.

Започваме деня с приятна среща в популярно столично кафене. Пред нас е Цвети – появява се свежа, искряща и изпълнена с ентусиазъм да се справи с предстоящите задачи. Изпиваме набързо ароматното кафе и сме готови да потеглим.

Пътуваме към едно от любимите места на Цвети – кътче за отдих и за приятни тонизиращи масажи. Собственичката Албена Александрова (познатата на всички дизайнерка на „Рошавата Гарга“) е във ваканция, затова Цвети просто ще мине да остави материали за събитието, което двете замислят от известно време. Става въпрос за юбилея на дизайнерката, който ще бъде отбелязян през септември. Цвети споделя, че подготвят един различен рожден ден, изпълнен с много красота и артистизъм – в унисон със самата рожденичка! Целта е гостите да бъдат дълбоко впечатлени, да се потопят в света на Албена, проследявайки вълнуващия ѝтворчески път. Естетиката на празника ще бъде съобразена с индивидуалния стил и почерк на шармантната дама. Какво ярко предизвикателство и… блазе на поканените!

Любопитни сме да научим повече подробности за работата на Цвети, за всичко, което я вдъхновява и стимулира. Пътуваме към следващата дестинация от „дневния ред“ и не спираме да си бъбрим.

„Винаги, когато срещам за пръв път човека, с който ще работя, търся да разгадая неговата индивидуалност, да го предразположа да ми се довери, да бъде естесвен. Видя ли, че прави нещата със сърце и душа и че знае какво иска, за мен той се превръща в източник на вдъхновение, влизам в неговите вибрации и тогава наистина се случва чудото. Когато подготвям даден проект, било то рожден ден или тийм билдинг, изключително важно за мен е двете страни да успеем да се „срещнем“, да намерим „златната среда“. Тогава нещата стават такива, каквито ги искаме и виждаме, ето защо и удовлетворението е взаимно.“

 

Цвети ни разказва, че е имала и трудности в изграждането на кариерата, но те само са я направили по-силна. Научила е много по време на седемте си години като счетоводител и натрупаните умения продължават да и бъдат полезни във всеки аспект. Но еднообразието и утъпканият път, по който е трябвало да върви, в един съдбовен момент я карат рязко да промени посоката.

„През цялото време търсех нещо, с което да нахраня душата си. Пътят, който извървях, ме доведе до мястото, където се намирам днес. Най-накрая намерих себе си и… дишам“.

 

 

Срещата с различни хора я обогатява, учи се в движение. Именно това я кара да се чувства жива! Естествено – пада си по изкуството. Наскоро открива, че може да рисува и започва да посещава курсове, за да развивие таланта и въображението си.

„Обичам да импровизирам. Често ми се случва да го правя, смятам че се получава, особено когато плувам в свои води. В повечето случаи гледам да е с усмивка и спокойствие. Но за това естествено допринася и екипът, хората с които работиш, иначе в противен случай е малко трудно. Дори смятам, че в импровизациите има доза чар, иначе всичко е много стерилно. Естествено, това го позволяват определен тип събития…“

Посещаваме и други клиенти на Цвети. Един замисля пищна изненада послучай юбилея на любимата съпруга, друг планира обучение за укрепване на колегиалните отношения във фирмата, трети се подготвя да празнува първия учебен ден на сина си. Цвети, неизменно усмихната и делова, бързо успява да се ориентира в задачите и да предложи оригинални решение и то в няколко варианта, за да могат партньорите и да имат богат избор. Личи си, че общуването е нейната стихия, тя лесно отключва човешките сърца и успява да спечели трайни симпатии и подкрепа.

„За мен партньорството е повече от съвместна работа. Хубаво е да има различия, те са градивни. Но без искрата, която пламва още в началото и без да гледате в една посока, е почти невъзможно. Със сигурност, когато търся партньор, най-важното е да бъде принципен и постоянен. И да държи на думата си… иначе просто поемаме в различни посоки.

С конкурецията сероизно не съм се сблъсквала все още…тепърва предстои…ще видим. Вярвам, че с упоритост, търсене на индивидуалност и постоянно самоусъвършенстване ще успея да се справя.“

 

 

След дългата сутрин сядаме да обядваме лека супа и салати, като продължаваме разговора за мечтите и бъдещето – така, както си го представя самата Цвети. Какво всъщност е „Pure Te Art”, коя е Цвети и защо да изберем да работим с нея?
„Какво означава името на фирмата ли? „Pure Art“ е „чисто изкуство“, „Те“ (на латиница) идва от моята фамилия… и така се получи „Pure Te Art“.

Това, на което Цвети най-много държи, е да създава тематични събития, отличаващи се с ясно узнаваем индивидуален почерк. Едно след друго се подреждат събития за личностно развитие, коучинг семинари и т. н. Целта е да създава уникални бутикови събитя, докосващи най-фините струни на душата. Едно от тях е „Щастието да си жена“.

„Събитието се превърна във вълшебен празник, ориентиран към нежната половина на човечеството и посветен на радостта да бъдеш Жена. Идеята беше инспирирана от любовта ми към творчеството и благоприятното въздействие върху личността, нещо в което лично се уверих. И така се стигна до избистряне на концепцията, която формулирах заедно с моята партньорка в това събитие – Росица Георгиева, специалист по коучинг. Всяка жена, дълбоко в себе си носи творчески потенциал; въпрос на време е кога и как ще го изяви и изрази. А целият празник беше „гарниран“ с красива музика, вкусна храна, ароматни напитки, изненади за нашите красиви дами и със задължителната фина подправка – щипка любов, нужна за всичко което сътворяваме.“

Голямата ѝ мечта е да огранизира форум посветен на специални за нея хора, които са я мотивирали и са и давали вяра да продължава напред . А след някакви си десет години се надява самата тя да е успяла и намерила себе си в професионален и личен план. Но така, че да се чувства стабилна и спокойна: обръщайки се назад, да вижда, че е оставила след себе си следа. Именно това я кара да се чувства истинска, вдъхновява я към ново творчество, дава ѝ вяра, че е в състояние поне с малко да промени към добро заобикалящия свят. Цвети иска да продължи да изгражда своя почерк, да остави пример, а защо не и да изгради школа! Или иначе казано…

„Лудите сме тези, които променяме света под една или друга форма…“

 

 

Доверяваме се на „Pure Te Art” и на Цвети, защото виждаме искреността и отдадеността, с които работи. Денят ни приключва с усмивка и много свършени задачи, които спестихме в разказа, защото нямаше да ни стигне мястото. Но едно е сигурно: искаме ли нещо различно, креативно, иновативно и артистично, „Pure Te Art” е точното място. А ние от „Лицата на града“ ще продължим да Ви запознаваме с личности, които не се уморяват да обичат професията си и живота изобщо. Знаем, че някъде там из улиците на града ни очаква поредното вдъхновение. Обещаваме да не спираме да търсим и да ви показваме красотата на лицата, населяващи този град.

 Свържете се с нас